Saturday, June 27, 2015

Angkara tangan Ajaib @ Freemanson

MADINAH, ISTANA DAJJAL DI JABAL HABSHI
Inilah Istana Dajjal sedang dalam pembinaan di Jabal Habshi.. Menurut alim ulama Mesir, may be dajal will be appear from this place which is out of Haram range in Madina.
Nabi Muhammad SAW bersabda :
"Dajjal (penipu pada akhir zaman), Dajjal akan datang, memanjat dan menetap di atas Jabal Habshi, melihat ke arah Madinah dan bertanya kepada para pengikutnya;
''Adakah anda melihat Istana Putih itu? itu lah Masjid Muhammad.''
Kemudian Dajjal akan cuba mendekati kota Madinah dan mencari jalan di setiap sudut tetapi malaikat menghalalangnya dengan pedang dan Dajjal akan sampai ke tanah lapang Al Jurf dan membuat kem. Madinah akan bergegar sebanyak 3 kali dan akan ada orang munafik lelaki atau wanita keluar untuk menyertai Dajjal, ini adalah hari pembersihan"
(Hadis Sahih Shawahid oleh Sheikh Mustafa al 'Adawi dalam Sahih al Musnad, Hadis al Fitan (Jilid: 1991, m/s: 496)
=============================================================
Dari Anas bin Malik r.a., Nabi Muhammad Sallallahu Alaihi Wasallam telah bersabda:
"Tiada suatu negeri pun melainkan akan diinjak oleh Dajjal, kecuali hanya Makkah dan Madinah yang tidak. Tiada suatu lorong pun dari lorong-lorong Makkah dan Madinah itu, melainkan di situ ada para malaikat yang berbaris rapat untuk melindunginya. Kemudian Dajjal itu turunlah di suatu tanah yang berpasir di luar Madinah, lalu kota Madinah bergoncanglah sebanyak tiga goncangan dan dari goncangan-goncangan itu Allah Subhanahu Wa Ta'ala akan mengeluarkan akan setiap orang kafir dan munafik".
(Hadis Riwayat Muslim dan Bukhari)
==========================================================================================================================
DAJJAL MENYERUPAI NABI PALSU
Dajjal akan merupa diri sebagai Nabi Isa a.s..
Wajah sbnrnya akan terdedah ketika dia bertentang mata dgn Nabi Isa a.s di pintu bablud nti..
Jika Dajjal menjelmakan dirinya bermata satu, maka sia-sialah pengembaraannya selama beribu2 tahun
Bknkah Nabi kita berpesan bahawa Dajjal akan mendakwa dirinya Nabi pd awal kemunculannya???
Dan kemudian mendakwa dirinya Tuhan???
Kenapa ada yg mengikutnya ketika Dajjal sejauh itu tega mengaku dirinya Tuhan???
Krn itu sebaik sahaja Nabi palsu ini bertembung dgn Nabi Isa a.s,maka cairlah topeng yg menutupi wajah sbnrnya kelak..
Siapakah yg sedang dinanti oleh umat Islam dan umat kristian akhir zaman ini jika bukan Nabi Isa a.s..
Maka disitulah Dajjal mempunyai peluang dan manfaat besar utk memperdaya sekelian umat manusia..
Jika Dajjal itu merupa diri sebagai org lain, mana mungkin dia mampu mengumpulkan puluhan ribu manusia menyertainya??
Doakan agar kita terbenteng dari fitnah Dajjal..
Info lanjut :
======================================================================================================================
FITNAH DAJJAL
“Di antara tipu dayanya itu juga dia berkata : “Seandainya aku sanggup menghidupkan ayah atau ibumu yang sudah lama meninggal dunia itu, apakah engkau mengaku aku sebagai Tuhanmu?”
Orang itu akan berkata: “Tentu.” Maka syaitan pun datang menyamar seperti ayah atau ibunya. Rupanya sama, sifat-sifatnya sama dan suaranya pun sama.
Ibu bapanya berkata kepadanya: “Wahai anakku, ikutilah dia, sesungguhnya dialah Tuhanmu.”
Di antara tipu dayanya juga dia tipu seseorang, yakni dia bunuh dan dia belah dua. Setelah itu dia katakan kepada orang ramai: “Lihatlah apa yang akan kulakukan terhadap hambaku ini, sekarang akan ku hidupkan dia semula.
Dengan izin Allah orang mati tadi hidup semula.
Kata Rasulullah s.a.w lagi: “Di antara tipu dayanya juga dia suruh langit supaya menurunkan hujan tiba-tiba hujan pun turun. Dia suruh bumi supaya mengeluarkan tumbuh-tumbuhannya tiba-tiba tumbuh.
Dan termasuk ujian yang paling berat bagi manusia, Dajjal itu datang ke perkampungan orang-orang baik dan mereka tidak mengakunya sebagai Tuhan, maka disebabkan yang demikian itu tanam-tanaman dan ternakan mereka tidak menjadi.
“Dajjal itu datang ke tempat orang-orang yang percaya kepadanya dan penduduk kampung itu mengakunya sebagai Tuhan. Disebabkan yang demikian hujan turun di tempat mereka dan tanam-tanaman mereka pun menjadi.
======================================================================================================================
KESIMPULAN
Adakah kita telah siap sedia berhadapan dengan al Masih ad Dajjal? Segala kelengkapan untuk Dajjal telah dipersiapkan oleh pengikutnya (Freemason) dan terbukti berdasarkan hadis-hadis berkaitan..
Akan tetapi harus diingat bahawa Dajjal tidak akan datang kepada setiap orang manusia dan di setiap penjuru muka bumi ini dengan memperlihatkan dirinya yang 'bermata satu' (luaran) untuk membuktikan dan juga menyesatkan manusia tetapi cukup sekadar menciptakan satu sistem kehidupan yang mana manusia diperhambakan dalam pelbagai aspek duniawi yang sibuk, penuh nikmat, keselesaan, tidak bertuhan dan jauh dari pegangan mahu pun petunjuk Al Quran dan as Sunnah agar umat Islam sentiasa lalai dan menjauhkan diri dari beriman dan bertaqwa kepada Allah SWT sehinggakan dalam diam ia membutakan 'mata hati' di dalam diri kita, ini lah sebahagian fitnah al Masih ad Dajjal..
Adakah kita sedar apa yang sedang berlaku?
Masih lalai atau masih tidak percaya?
Asyik dengan kesibukan hidup dunia?
Al Quran dan as Sunnah (hadith) telah menceritakan segalanya bagi mereka yang mahu membuka mata hati.
"hidup ini bukan lah kehidupan, mati itulah permulaan kehidupan. Jika merasakan hidup ini adalah kehidupan, hatimu telah pun mati dari kehidupan"
No comments:

Post a Comment